loading
Az Opel Puchele Márkaszerviz története röviden


A cég gyökerei 1968-ra nyúlnak vissza, amikor is Puchele Péter ügyvezető, cégtulajdonos kisiparossá vált. Ekkor Ő volt az első autószerelő egész Dél-Pesten. Telephelye akkoriban még Soroksáron, a Láva utcában volt. A kezdetekben Opel és Ford típusú személygépjárművek javításával foglalkozott.

Az 1972-es év meghatározó volt a vállalkozásban. Ekkor 13 kilógrammnyi szakkönyvet és mikrofilmet hozott a Németországbeli rüsselsheimi Opel gyárból. Ez nagymértékben hozzájárult a márka mélyreható megismerésében és ettől az évtől kezdve már csak Opel gépkocsik szervizelését végezte.

1974-ben kapcsolatba került Göppingenben a Stritzel céggel, ahol rendszeres továbbképzéseken vett részt. Az alkatrészellátás is innen történt, a megbízásukból pedig elsőként Ő végezte a magyarországi autók garanciális javítását. Később közelebbi kapcsolatokra is szert tett és szerződést kötött a bécsi Opel Beyschlaggal. Innen már napi rendszerességgel kapta az alkatrészeket, valamint a szakmai információkat (EPC).

Az évek során több mint ötven tanuló fordult meg a szervizben, sőt szakmunkás vizsgáztatások is folytak. A jelenlegi szerelőgárda nagyrészt azokból a személyekből áll, akik tanulóidejüket itt töltötték el.

Puchele Péter 1990-ben a Kiváló Kisiparos Kitüntetés Arany Fokozatával lett kitüntetve.

Az egykor háznál lévő kis műhely fokozatosan kinőtte magát, így 1995-re megépült a jelenlegi korszerű szerviz, ahol négy szerelőállás, egy autóvillamossági, valamint további kettő karosszériaállás és fényezőkamra várja az ügyfeleket. A cég fejlődésével párhuzamosan az alkatrészraktár is folyamatosan növekedett.

A vállalat 2005-ben szerződést kötött az Opel Southeast Europe Kft.-vel. Azóta a családi vállalkozás, mint hivatalos Opel Márkaszerviz tevékenykedik.


Puchele Péter Puchele Péter szervize
   
Puchele hivatalos Opel márkaszerviz
Ugrás az oldal tetejére